Fumex nominerade på Alvargalan

Fumex AB är nominerade till ”Årets exportföretag 2018” på Alvargalan. Ett besked som tas emot med stolthet.

– Att Fumex – med huvudkontor, produktion och ägande I Skellefteå – blivit nominerade till Årets Exportföretag är givetvis både glädjande och hedrande samt inspirerande för framtida satsningar, säger VD Anders Hedlund.

– Av vår försäljning går idag 70 % på export. För att fortsätta tillväxten på export satsar vi på egna säljbolag i USA, Tyskland och Kina. Den satsningen förväntas ge bra utveckling under kommande år. Förutsättningarna för dessa nödvändiga satsningar finns i stark hemmamarknad med en stabil bas och förankring i Skellefteå.

Ingen spaning, ingen aning

Exportchef Stefan Johansson kunde inte delta vid nomineringen, då han var på kundbesök i Indien.

– Flexibilitet är en av företagets styrkor och vi försöker bli lite bättre varje dag, fortsätter Anders. Vi köper inte produkter i Kina, vi säljer. Så även i Indien. Har vi ingen spaning så har vi ingen aning.

Juryns motivering:

”Ett företag som ångar på och spränger gränser – både ekonomiska och geografiska. Med en nyligen passerad 100 miljonersgräns och en exportgrad på 70 procent är företaget sannerligen värd en nominering till årets exportpris.”

Vinnare i respektive klass presenteras under galakvällen den 19 januari 2018. Övriga nominerade i exportklassen är Valutec och Franke Futurum.