Fumex åter nominerade till Årets Exportföretag

Fumex AB är återigen nominerade till ”Årets exportföretag 2019” på Alvargalan.

– Att Fumex – med huvudkontor, produktion och ägande I Skellefteå – åter blivit nominerade till Årets Exportföretag är givetvis både glädjande och hedrande samt inspirerande för framtida satsningar, säger VD Anders Hedlund.

– Av vår försäljning går idag 70 % på export. För att fortsätta tillväxten på export satsar vi på egna säljbolag i USA, Tyskland och Kina. Den satsningen förväntas ge bra utveckling under kommande år. Förutsättningarna för dessa nödvändiga satsningar finns i stark hemmamarknad med en stabil bas och förankring i Skellefteå.

 

Fortsatt stabil tillväxt

Exportchef Stefan Johansson är just hemkommen från ett besök i Kina, där Fumex Trading Shanghai har ställt ut på den internationellt aktade lab-mässan Analytica. Stefan fick också möjlighet att besöka ett antal kunder under sin resa, och säger;

– Vi ser en fortsatt stabil tillväxt i Kina och på andra asiatiska marknader, till exempel Indien, Korea, och Japan.

– Flexibilitet är en av företagets styrkor och vi försöker bli lite bättre varje dag, tillägger Anders. Vi köper inte produkter i Kina, vi säljer. Har vi ingen spaning så har vi ingen aning.

Juryns motivering:

”Företaget har genom närhet och samverkan tagit världen med storm. De finns med dotterbolag i Kina, USA och Tyskland och har distributörer över hela världen, något som har lett till en stadig försäljningsökning både i Sverige och utomlands.”

Vinnare i respektive klass presenteras under galakvällen den 18 januari 2019. Övriga nominerade i exportklassen är Megadoor/Assa Abloy och North Kingdom.