FTE

Radialfläkt för höga koncentrationer av stoftbemängd luft

FUMEX FTE är en serie radialfläktar för användning vid höga koncentrationer av stoftbemängd luft. Fläkthus och fläkthjul är konstruerad i kraftig stålplåt för industribruk. Fläkthjulet är svetsat med raka skovlar vilket innebär att fläkten kan hantera stora stoftmängder med mindre risk för obalans som kan orsaka lagerhaveri.

FTE har i förhållande till många jämförbara modeller längre mellan skovlarna, vilket ger en öppnare design för att kunna hantera större partiklar och höga koncentrationer av stoftbemängd luft. Detta gör FTE-serien till det rätta valet för arbetsplatser som av olika anledningar inte kan montera filterenheter i utsugssystemet.

FTE fördelar:

  • Hög kvalitet
  • Modern, praktisk och robust design
  • Långt mellan skovlarna
  • Enkel att montera och anpassa efter kundens behov.

Med luftflöden upp till 6600 m³/h (1830 l/s) fördelat på fem modeller erbjuder Fumex ett brett sortiment. Alla modeller är testade hos tredjepart.

FTE-serien har ett flertal tillbehör för att underlätta installation och effektivisera användning, och är optimerade för användning tillsammans med Fumex program för punktutsug och styrautomatik i industriell miljö. Den levereras som standard i utblåsriktning LG 90, men kan vid installation anpassas till kundens behov i både utförande LG och RD (0/90/180/270).

 
 
 

Behöver du hjälp att hitta rätt?

Ta kontakt med oss så hjälper vi er att hitta rätt produkt för era behov.