Det tyska företaget VOORTMANN specialiserar sig på service och underhåll av affärskritiska branschfunktioner som styrning, tryckluft och lastningssystem. I sina anläggningar i Issum, sex mil utanför Düsseldorf, utför VOORTMANN orbitalsvetsning för att producera högkvalitativa rör och lastarmar till sina kunder. Under 2020 investerade man i ett nytt extraktionssystem från Fumex för sin svetsanläggning, vilken sträcker sig betydligt längre än standardlösningar.

Efterfrågestyrd rengöring av filterpatronerna, med effektpulsventiler och aerodynamiskt utformade deflektorer, ökar filtermediets livslängd avsevärt. Filtret kan rengöras under drift eller vid rengöringscykler när det inte körs. Med luftcirkulation på vintern matas den filtrerade luften tillbaka till produktionshallen, vilket avsevärt sparar värmekostnader.

Rökutsugningssystemet har ett mycket lågt tryckfall och kan styras utifrån behov för att extrahera rök från bås i produktionen, vilket minskar energiförbrukning och miljöpåverkan.

Installation av Fumex extraktionssystem är bara en av de många aktiviteter som det tyska företaget har utfört. Alla medarbetare är också utbildade i hållbara åtgärder och energibesparing. Det övergripande hållbara konceptet från VOORTMANN har minskat energibehovet på Issums site med 40%. Det är ett nytt sätt att göra affärer på. Det sociala ansvaret kommer också att bli ännu mer affärskritiskt under de kommande åren.

Vi är mycket stolta över att få vara en del av deras resa!