Kundcase

Flexibel lösning blev bästa medicin

Karolinska Institutet, KI, är ett av världens ledande medicinska universitet. Genom att bedriva forskning och utbildning så bidrar KI – på ett avgörande sätt – till att förbättra människors hälsa. I Sverige står institutet för den enskilt största andelen medicinsk-akademisk forskning, och har det största utbudet av medicinska utbildningar.

När KI ville samla en stor del av sin experimentella och avancerade forskningsmiljö under samma tak i forskningsanläggningen Biomedicum så fanns ett behov av flexibla laboratorieinredningar som enkelt kunde möbleras om efter projektens utformning. En sådan forskningsmiljö ställde även höga krav på ventilationens anpassningsförmåga.

Ansvarig montör Kurt-Henrik Rönnblom berättar:
– KI gav oss uppdraget att presentera ett förslag på laboratorieinredning med plug’n play och ommöblerbarhet som ledord, vilket vi tog fasta på.

Lösningen blev väggfästen på specialanpassade paneler med steglösa skenor. Detta gör väggplattan justerbar i sidled, vilket innebär enkel och smidig förflyttning av utsugen till önskad position. Väggarna kompletterades med MiniTex, ett kompakt punktutsug med hög lufthastighet i sugmynningen och en effektiv infångning av föroreningen.

Kurt-Henrik Rönnblom fortsätter:
– Genom att använda Fumex kompakta MiniTex så kunde vi även säkerställa att tryckfallet inte översteg 100 Pa.

Lösningen resulterade i en flexibel och effektiv ventilationsanläggning som både säkerställer funktionen och kvalitén på Biomedicums forskningsmiljö, och ger fortsatt möjlighet till forskning i världsklass.

Bransch: LabbmiljöKund: Karolinska Institutet
 

Håll dig uppdaterad

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och håll dig uppdaterad om våra produkter