Aktuellt

Här kan du läsa de senaste nyheterna från Fumex

29-11-2023

Byggnationen av våra nya lokaler är igång

Byggnationen av Fumex nya huvudkontor och produktionshall i Skellefteå fortskrider enligt plan. Tillsammans med arkitektbyrån VAB och arkitekten Kent Eriksson har vi skapat lokaler med människan i centrum.

– Att säkerställa människors hälsa är en kärnvärdering i vår verksamhet. Då är det inte mer än rätt att vi också prioriterar vår eget välmående, säger Anders Hedlund, vd. 

Kontorsbyggnaden placeras fristående från produktionshallen. Huvudentrén till den två våningar höga kontorsbyggnaden sker från norr, där medarbetare och besökare välkomnas in i en generös entréhall. Entreplanet inhyser gemensamma lokaler som större mötesrum, gym, spa, omklädningsrum samt kök och matsal med plats för upp till 50 personer.

dsc00067 700x467 1

Bottenvåningen knyts samman med produktionshallen via en länkbyggnad. Här finns förutom en ljusgård även vilorum och kontor för arbetsledare i produktionshallen. Nya lokalerna inhyser även ett showroom med ingång från produktionshallen. Kontorsarbetsplatserna placeras på våning två plan 1 tr i kontorsbyggnaden Den plåtklädda produktionshallen spänner över 5 250 kvm och är specifikt anpassad för vår produktion. Där de vertikala kvadratiska plåtgarneringarna är utformade för att anspela på Fumex produkter.

– Det har varit inspirerande att arbeta med ett lokalt företag med stora ambitioner både för sin verksamhet men också för lokalerna de ska verka i. Tillsammans har vi skapat en plats med generösa sociala utrymmen och plats för motion och hälsa, alltid med människan i centrum, säger Kent Eriksson, VAB Arkitekter.

Flytten till de nya lokalerna är planerad i två etapper och inleds sommaren 2024 med produktionsverksamheten och färdigställs under hösten när även kontorsdelen flyttar in i sina nya lokaler.

– Detta är den största investeringen i Fumex historia och vi ser fram emot att flytta in i våra nya lokaler. Lokaler som dessutom är specifikt anpassade för vår produktion och verksamhet, säger Anders Hedlund, vd.

dsc00061 700x467 1