Aktuellt

Här kan du läsa de senaste nyheterna från Fumex

04-12-2023

Ett kul koncept för ett allvarligt ämne – Mustaschkampen

Movember, eller november i vanlig folkmun har nu passerat oss 2023, vilket innebär att många engagerade män över hela landet har odlat sina mustascher. Målet är inte att starta en ny modetrend utan syftar på att göra ett kraftfullt uttalande för Mustaschkampen. I dagens snabba mediebrus står män inför en hälsokris som det inte talas så mycket om.

Rakhyvlarna har fått vila en månad för att öka medvetenhet om mäns hälsa och manliga sjukdomar som prostatacancer, testikelcancer och depression. De pengar de skulle lagt på rakning kommer gå till organisationer som jobbar med mäns hälsa. Vi på Fumex är glada och stolta över att 14 personer i vårt team senaste månaden gjort en engagerad insats att belysa viktiga hälsofrågor.

“Vi känner alla någon som är drabbad eller kommer bli berörda av cancer. Mustaschkampen är en handling av omsorg och förebyggande som kan göra skillnad i människors liv.
Vi värderar att utbilda om cancerförebyggande, skapa bättre förutsättningar för forskning, rädda liv och hjälpa dem som kämpar i kampen samt vänner och familj som blir berörda vid sjukdom och ohälsa”

– Lars Hedlund, initiativtagare till Mustaschkampen på Fumex.

Tillsammans sätter vi ämnet och forskning i strålkastarljuset, det kan rädda liv.

1f449Stödlinjen för män https://stodlinjenforman.se/

mustaschkampen logo 1600x900 px 700x394 1