Aktuellt

Här kan du läsa de senaste nyheterna från Fumex

08-01-2024

Michaels resa från produktion till exportförsäljning

Lär känna Michael Clayton-Reed, exportsäljare på Fumex i Skellefteå. För sex år sedan startade han sin resa hos när han för första gången klev in i vår anlägging och blev en del av produktionslaget.

– Jag flyttade till Skellefteå 2012 då min nuvarande sambo ville komma närmare familjen. Jag hade inte jobbat inom industri tidigare och kände verkligen att jag ville prova på något nytt. Det tog inte lång tid innan jag förstod hur mycket jag tyckte om det, säger Michael.

mike jobbar 1

Michael, eller Mike som hans kollegor kallar honom, kommer ursprungligen från Nya Zeeland men har de senaste 14 åren bott i både Norge och Sverige. Nu tar han nästa steg i karriären då han går från produktion till att bli en del av vår exportförsäljning. Han kommer framförallt fokusera på våra kunder i England, Frankrike, Italien och Spanien.

– Jag har antagligen byggt varenda filtertyp som vi har och jag har fått en väldigt god kunskap om våra produkter tack vare åren i produktionen. Så att arbeta med exportförsäljning är ett naturligt steg då jag vill fortsätta utmana mig själv i nya roller och med nya uppgifter, förklarar Michael.

michael production

Anledningen till att Michael stannat kvar på Fumex är för att han känner att det finns mycket rum för både personlig och yrkesmässig utveckling. Han beskriver det som att ingen dag är den andra lik och det finns alltid något nytt att lära.

– Jag har väldigt bra kollegor runt omkring mig, och vi har väldigt roligt ihop. Det är en härlig arbetsmiljö at få vara en del utav och jag längtar till att få se resultatet av allt som vi påbörjat, till exempel den nya anläggningen som byggs.

Det är nog ingen överdrift att säga att Michael kommit till sin ro på Fumex och i Skellefteå. Här kan han balansera jobb med familjeliv och utomhusaktiviteter.

– Jag gillar verkligen den tydliga skillnaden mellan årstiderna här uppe. På vintern kan jag åka skidor och på sommaren blir det en hel del golf, även om jag trivs som allra bäst hemma med familjen, avslutar Michael.