Nyheter

Fumex presenterar FBE – en högeffektiv radialfläkt för krävande industrimiljöer

Fumex lanserar sin nya radialfläkt FBE. Den ErP-kompatibla fläkten är designad för krävande industrimiljöer. För evakuering av icke explosiva gaser, rök och lättare partiklar med luftflöden upp till 15 000 m³/h (4160 l/s). Fumex ersätter den utgående modellen FB med FBE, som kommer vara den mest effektiva fläkten för denna typ av tillämpningsområde.

Fumex är en ledande tillverkare inom miljötekniksektorn med kunder över hela världen. Fumex FBE är en ErP-kompatibel fläkt i pulverlackerat hölje av mjukt stål och ett fläkthjul i galvaniserat stål. Fläkthjulen har bakåtböjda skovlar för bästa totala energieffektivitet och lägsta möjliga ljudnivå. Elmotorerna är energieffektivitetsklass IE3. 

Fumex FBE finns i sju storlekar som täcker ett luftflöde från 500 till 15 000 m3/h och med ett statiskt tryck från 1 100 till 4 500 Pa. Elmotorerna har en elektrisk effekt från 0,37 till 11 kW.

– Vi ser ett ökat fokus på arbetsplatshälsa och energibesparingar, så det känns bra att hjälpa våra industrikunder vidare med Fumex FBE. Förutom effektivitet och funktionalitet är det viktigt för oss att våra produkter kan anpassas till unika kundförhållanden. Till exempel kan Fumex FBE installeras både inomhus och utomhus, säger Anders Hedlund, vd på Fumex.

 

 

Fumex FBE har utvecklats och testats i samarbete med utvalda kunder och partners för att säkerställa att den uppfyller marknadens behov och förväntningar. Design- och utvecklingsprocessen har skett vid Fumex huvudkontor i Skellefteå, Sverige. Företaget förväntar sig att FBE kommer att uppfylla framtida ErP-direktiv.

– På Fumex letar vi alltid efter nya sätt att göra vår verksamhet mer effektiv och hållbar. Den lokala försörjningskedja spelar en nyckelroll. Fumex FBE är tillverkat av högkvalitativt stål från Sverige och kommer att bli en långsiktig lösning då det är både hållbart och intergrerbart, säger Anders.

FBE radialfläkten kan användas med Fumex utsugsarmar, filter och styrsystem. Flera tillbehör finns också tillgängliga för FBE-serien för att underlätta installation och användning.

– Med våra flexibla produkter kan vi erbjuda våra kunder en helhetslösning för säkra och hälsosamma arbetsmiljöer eller enskilda produkter där det behövs, säger Anders.

Läs mer om Fumex FBE och ladda ner produktblad 

Kategori: Nyheter
 

Håll dig uppdaterad

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och håll dig uppdaterad om våra produkter