Aktuellt

Här kan du läsa de senaste nyheterna från Fumex

11-04-2022

Fumex lanserar FTE – en ny radialfläkt för riktigt utmanande miljöer

För att möta den höga efterfrågan på en säker och ren arbetsmiljö lanseras Fumex FTE – en ny serie högkvalitativa radialfläktar. Den är designad för att effektivt hantera större partiklar och höga koncentrationer av stoft i luften.

Fläkthuset och hjulen är konstruerade i kraftig stålplåt för industribruk. Fläkthjulet är svetsat med raka skovlar vilket innebär att fläkten kan hantera stora stoftmängder med mindre risk för obalans som kan orsaka lagerhaveri. Jämfört med liknande modeller på marknaden har Fumex FTE mer utrymme mellan skolvarna, vilket ger en öppen design för att enklare hantera större partiklar.

 

 

Fem olika modeller

Fumex FTE finns i fem modeller – 075, 150, 220, 400 och 750, från 0,75 kW till 7,5 kW. Den klarar luftflöden upp till 6600 m3/h (1830 l/s).

FTE-serien har ett flertal tillbehör för att underlätta installation och effektivisera användning, och är optimerade för användning tillsammans med Fumex program för punktutsug och styrautomatik i industriell miljö. 

Den levereras som standard i utblåsriktning LG 90, men kan vid installation anpassas till kundens behov i både utförande LG och RD (0/90/180/270).

Läs mer om FTE här!